Repainty i inne rysunki (pojazdów realnych) by Przemek
Re: Repainty i inne rysunki (pojazdów realnych) by Kędzior
O, #2011
Niech się tylko więcej zdjęć pojawi na Internecie to możesz się ewentualnie pokusić o rysunek jego stanu na rok 2016, czyli jako #624 po radomsku 

A czy czasami tam, na dachu tejże Pesy nie ma widocznej jakiejś aparatury, klimy, etc ? 

Tylko w przypadku Bety Będziesz miał trochę roboty z dachem. Tam aparatura jest bardzo odkryta. I nawet leżakując na chodniku też ją widać 

Tego Krakowiaka ładnie Ci się udało odwzorować 

Ooo, widzę, że i "Anglika" Zrobiłeś, czyli 1051 (dla nie wiedzących), ona teraz ma szary dach na całej długości, ale na początku mniej więcej tak wyglądała 
PS. A jak miłośnicy w WB się cieszyli jak zobaczyli fotki 1051. Normalnie orgazm to mało powiedziane

PS. A jak miłośnicy w WB się cieszyli jak zobaczyli fotki 1051. Normalnie orgazm to mało powiedziane

Nie wiem. Jakoś te pantografy do mnie nie przemawiają. Odnoszę wrażenie że są zbyt proste na taki rysuek, ale nawet jakbyś miał poprawać to nie wiem co
Moim zdaniem lepiej te rysunki wyglądałyby z opuszczonymi 

No faktycznie, te pantografy są, bez urazy, "słabe". 

Już kiedyś w tym temacie napisałem, że Jacbull długo jeszcze będzie niedoścignionym liderem pod względem kolejowych rysunków.
Pantografy w lokomotywach zostały podmienione. Tylko jedno "ale" - we wszystkich moich rysunkach tramwajów, lokomotyw i EZT są przedstawione jako stojące. Taki jest standard zarówno w starych, tak w nowych też tak będzie.
Tymczasem inny remake:

I nowość świeżo z IAA 2016:

Pantografy w lokomotywach zostały podmienione. Tylko jedno "ale" - we wszystkich moich rysunkach tramwajów, lokomotyw i EZT są przedstawione jako stojące. Taki jest standard zarówno w starych, tak w nowych też tak będzie.
Tymczasem inny remake:

I nowość świeżo z IAA 2016: