Rysunki różne Jacbulla
Re: Rysunki różne Jacbulla
Jacbull wszystko ładnie i pięknie!
I mam tak oglnie pytanko. Czy masz gdzieś tam rysunki w swoich archiwalnych zbiorach, wszystkie szynobusy jakie tam posiadasz? Jeśli tak to wrzucił byś to na tę stronkę:
http://rysunki.fotokolej.waw.pl/index.php bo na forum wygasły linki twoich zdjęć (tych ciut starszych zdjęć).
Bo nie które twe rysunki wykorzystuję do moich kartonowych modeli. Nie wiem czy masz szynobusa SA103-010 w barwy woj. Zachodniopomorskiego. 

http://rysunki.fotokolej.waw.pl/index.php bo na forum wygasły linki twoich zdjęć (tych ciut starszych zdjęć).

Dołączam się do prośby kolegi. Ostatnio szukałem rysunku lokomotywy ET40 lecz niestety na forum rysunek ten już nie istnieje. Czyżby około 70 procent rysunków z forum zginęło bezpowrotnie?Kolejorz pisze:Jacbull wszystko ładnie i pięknie!I mam tak oglnie pytanko. Czy masz gdzieś tam rysunki w swoich archiwalnych zbiorach, wszystkie szynobusy jakie tam posiadasz?
Te rysunki, które były kiedyś tam przesyłane na Imageshack - a kilka lat temu był on popularny - to niestety, odpowiedź brzmi TAK, zginęły bezpowrotnie. Nadzieja jest tylko taka, że autorzy rysunków mają je gdzieś zarchiwizowane na dysku 

Super było by gdyby były gdzieś w archiwach rysunki taboru kolejowego, zwłaszcza rysunki autorstwa kolegi Jacbulla.
W necie większość rysunków Jacbulla znikneły z imageshack'a. 

A czy czasami Jacbull nie zamieścił tych starszych rysunków gdzieś u siebie w Galerii ? 

Na jakiej jego galerii? 

A na "fotokoleji" nie ma ? 

Nie ma. Tam są tylko bieżące rysunki, nic z starych dawniej rysowanych.J-31 pisze:A na "fotokoleji" nie ma ?

Czy ktoś gdzieś posiada rysunek czoła lokomotywy SU45? Bardzo potrzebuję. 

Takie pytanie: na jakiej licencji Jacbull udostępnia rysunki? Nigdzie nie znalazłem tej informacji a nie wiem czy mogę wykorzystać jego rysunek.
Jakby kto pytał - żyje.
I tworze kolejne rysunki, które będą dodane w większej serii. Jak na razie przedsmak, czyli jeden z nich.
A mianowicie Newag Impuls w wersji 45WE dla Kolei Mazowieckich.

Co do starych rysunków - owszem, one są, mam je zgromadzone na dysku, ale nie chciałbym ich ponownie publikować, ze względu na to, że są t przestarzałe wersje, i zamiast ich będą się pojawiać nowe, a wierzcie mi - kiedy mam czas to robię.
EDIT 06.11.2016:
Oto i pierwsza wersja lokomotywy EP09. I zarazem pierwsza wersja rysunków z dołączonym przodem.

I tworze kolejne rysunki, które będą dodane w większej serii. Jak na razie przedsmak, czyli jeden z nich.
A mianowicie Newag Impuls w wersji 45WE dla Kolei Mazowieckich.

Co do starych rysunków - owszem, one są, mam je zgromadzone na dysku, ale nie chciałbym ich ponownie publikować, ze względu na to, że są t przestarzałe wersje, i zamiast ich będą się pojawiać nowe, a wierzcie mi - kiedy mam czas to robię.
EDIT 06.11.2016:
Oto i pierwsza wersja lokomotywy EP09. I zarazem pierwsza wersja rysunków z dołączonym przodem.

A czy mógłbyś mi je na maila wysłać te stare rysunki które się nadają?Jacbull pisze:Co do starych rysunków - owszem, one są, mam je zgromadzone na dysku, ale nie chciałbym ich ponownie publikować, ze względu na to, że są t przestarzałe wersje]
Czy masz może w z iorach EU07A PKP Intercity?
Witam, jak zwykle po dłuższej przerwie.
Dzisiaj nieco większy "pakiecik". Miał być na święta, ale co tam... Niech będzie że na prawosławny nowy rok. :z³y:
A więc:
Poprawiony 45WE-002 Kolei Mazowieckich:

EN63A-021, Woj. Świętokrzyskie:

EN64-004, Koleje Małopolskie:

EN76-004, Koleje Śląskie:

EN76-024, Koleje Mazowieckie:

EN76-042, Koleje Wielkopolskie:

EN78-001, Koleje Małopolskie:

EN79-001, Koleje Małopolskie:

EN98-003, Woj. Warmińsko-Mazurskie:

EN99-004, Koleje Małopolskie:

SM42-3102, PKP Intercity:

SU160-002, PKP Intercity:

ED160-017, PKP Intercity:

ED161-013, PKP Intercity:

EU07A-002, PKP Intercity:

Dzięki za cierpliwość.
Nowe rysunki będą się sukcesywnie pojawiać.
Dzisiaj nieco większy "pakiecik". Miał być na święta, ale co tam... Niech będzie że na prawosławny nowy rok. :z³y:
A więc:
Poprawiony 45WE-002 Kolei Mazowieckich:

EN63A-021, Woj. Świętokrzyskie:

EN64-004, Koleje Małopolskie:

EN76-004, Koleje Śląskie:

EN76-024, Koleje Mazowieckie:

EN76-042, Koleje Wielkopolskie:

EN78-001, Koleje Małopolskie:

EN79-001, Koleje Małopolskie:

EN98-003, Woj. Warmińsko-Mazurskie:

EN99-004, Koleje Małopolskie:

SM42-3102, PKP Intercity: