Rysunki odręczne i szkice
Re: Rysunki odręczne i szkice (2009-2014)
Superkondenstatory? Czemu nie.

Jak tak popatrzyłem sobie na różne górnośląskie deptaki, po których normalnie kursują tramwaje, to swoją drogą może trochę szkoda, że gdy remontowano Krakowskie Przedmieście nie pomyślano o tramwajach. Tam jakoś słupy trakcyjne nie przeszkadzają. U nas też by było Oki. No, ale warto byłoby sobie zadać pytanie - co dalej, którędy dalej poprowadzić linie. Dokąd miałyby te wagony jeździć itp. 
Tylko tak sobie pomyślałem, że u nas pewnie te tory by przeszkadzały rowerzystom. Tak jak teraz autobusy przeszkadzają rowerzystom
A rysunek super

Tylko tak sobie pomyślałem, że u nas pewnie te tory by przeszkadzały rowerzystom. Tak jak teraz autobusy przeszkadzają rowerzystom

A rysunek super

Rysunek jest świetny, tylko ten Jazz wyszedł za ładny 
Skoro J-31 pozwolił sobie na dygresję to mam nadzieję że nikt się nie obrazi jak odpowiem.

Skoro J-31 pozwolił sobie na dygresję to mam nadzieję że nikt się nie obrazi jak odpowiem.
Raz jechałem rowerem przez Krakowskie Przedmieście, z duszą na ramieniu, i pomyślałem sobie nigdy więcej. Teraz zawsze objeżdżam to Kruczą, przez plac Powstańców Warszawy, plac Piłsudskiego do Miodowej.Tylko tak sobie pomyślałem, że u nas pewnie te tory by przeszkadzały rowerzystom. Tak jak teraz autobusy przeszkadzają rowerzystom
Jak się nad tym zastanawiałem to jedynym sensowym rozwiązaniem wydaje się poprowadzenie tej linii na północ przez Aleje Ujazdowskie do ulicy Bagatela, następnie w/w ulicą do placu Unii Lubelskiej który musiałby być kompleksowo przebudowany pod względem drogowym. No i Krakowskim Przedmieściem mogła by kursować linia z np. Służewca, albo z Wyścigów, np. 18No, ale warto byłoby sobie zadać pytanie - co dalej, którędy dalej poprowadzić linie. Dokąd miałyby te wagony jeździć itp.

No dobra, jeśli mówimy o poprowadzeniu linii tramwajowej z Krakowskiego Przedmieścia, alejami do Bagateli i docelowo do pl. Unii Lubelskiej - to jest raczej nie na północ, tylko na południe. No chyba, że ja coś źle zrozumiałem 

Wracając do tematu - chciałbym umieć tak rysować 

Pisząc północ miałem na myśli odniesienie do Puławskiej.
Re: Rysunki odręczne i szkice
To wymaga na prawdę bardzo duuuuużo pracy.Kędzior pisze:Wracając do tematu - chciałbym umieć tak rysować
To, co Ty pokazałeś to jest jakiś wstęp, ale trzeba się tym zająć na serio i zajmować się w wolnej chwili tylko tym.
Dodam, że przeglądam wasze projekty, rozważam zwizualizowanie najciekawszego

Re: Repainty i inne rysunki (pojazdów realnych) by Kędzior

Taki tam szkic po pokolorowaniu w programie graficznym. Więc w gruncie rzeczy - repaint.
Ładny szkic... SOR na tle zieleni, tylko driver został...yyy... no, nie ważne, zresztą pewnie się nie zgodził na pokazanie wizerunku. Ogólnie całkiem nieźle 

Buka prowadzi ten autobus?J-31 pisze:Ładny szkic... SOR na tle zieleni, tylko driver został...yyy...

Daaawno mnie tu nie było...
Tramwaj w Rzeszowie

Wałbrzychu

Legnicy

Kiedyś miałem lepszy przerób.
Tramwaj w Rzeszowie

Wałbrzychu

Legnicy

Kiedyś miałem lepszy przerób.
Super, tramwaje ładnie wkomponowane w przestrzeń 

Muszą - nie ma innej opcji. Przy rysowaniu korzystam z wytycznych dot. oznakowania poziomego drógJ-31 pisze:Super, tramwaje ładnie wkomponowane w przestrzeń

Poza rysowaniem maluję w technikach "wodnych". Kiedyś malowałem też olejnymi, ale nie robiłem tego od 12 lat. Rysowanie lubię najbardziej (i jest najmniej kłopotliwe).Szymon pisze:Nie myślałeś o innych technikach?