[Producenci] BUS-TRAM Hobby
Generalnie to nie wiem jakie to są modele ale widziałem m.in Solaris U12 II gen.,różne inne Solarisy,Scanie,Jelcze, Konstale (N-ki,105N,102N,102Na).
Jednak nie wiem dokładnie czy są to modele autorstwa właśnie tej firmy lecz jak nazwa wskazuje (bus-tram...) a modele były widziane wszystkie razem (na półce w gabinecie dyr. krakowskiego MPK) w towarzystwie modelu Solarisa ,którego ja tez mam i było wiele cech wspólnych pomiędzy nimi
to myślę ,że wyprodukowała je właśnie ta firma.
Jednak nie wiem dokładnie czy są to modele autorstwa właśnie tej firmy lecz jak nazwa wskazuje (bus-tram...) a modele były widziane wszystkie razem (na półce w gabinecie dyr. krakowskiego MPK) w towarzystwie modelu Solarisa ,którego ja tez mam i było wiele cech wspólnych pomiędzy nimi
to myślę ,że wyprodukowała je właśnie ta firma.
Oj przepraszam ale nie wiem. Widziałem taki model tylko na zdjęciu i naprawdę nie wiem ile kosztuje. Ale biorąc pod uwagę ,że to model bez silnika i prawdopodobnie tylko w bardzo małej mierze przystosowany do jazdy po torach to myślę ,że tak jak autobusy do 200zł. Lecz to są naprawdę tylko i wyłącznie moje przypuszczenia.
Busik105, wykonawca bierze za model maksymalnie stówę. I powiem Ci jedno - mam niczym nieograniczoną możliwość kupna modeli tej firmy (o ile są dostępne) i przez takie smaczki modeli tych nie kupię.Busik105 pisze:(...)
Piszesz także, modele autobusów jakich producentów są produkowane przez Bus-Tram Hobby. Otóż modele te są co najwyżej podobne do oryginałów - z racji braku licencji i pozwoleń nie znajdziemy na modelach ani oznaczeń producenckich ani tez MPK-owskich.
Pozwolę sobie nieco rozwiązać sprawę - tak się składa, że uczestniczyłem wraz z kolegą z Poznania w tym całym "przedsięwzięciu" Bus-Tram-Hobby. Wtedy były to w zasadzie plany założenia takiej firmy modelarskiej, ale nie wypaliło to z racji długiego czasu wykonywania tych modeli i w konsekwencji małego zarobku. Później, po zawieszeniu działalności "poznańskiej" wykonywałem modele na specjalne zamówienie dla Krakowa, pewnie stąd jakieś trafiły do sklepu na Stradomskiej. Być może wznowię tą działalność, zależy jak mi się życie ułoży, bo mam kilka ciekawych modeli w planach.
[ Dodano: 26 Sty 2010 19:31 ]
I jeszcze moja gablotka - część modeli mozna było kiedyś kupić za czasów Bus-Tram-Hobby.
[ Dodano: 26 Sty 2010 19:31 ]
I jeszcze moja gablotka - część modeli mozna było kiedyś kupić za czasów Bus-Tram-Hobby.