Zdjęcia modeli w trakcie i po sklejeniu
Re: Zdjęcia modeli w trakcie i po sklejeniu
Dzięki. W zasadzie skończyłem już składanie. Musze dorobić kawałek ścianki w środku od kibla i będzie miodek. Szyby wchodzą jak malina wiec po zrobieniu ścianki to już będzie z górki. Wszystkie elementy spasowane. Widać gdzie będzie trzeba szpachli trochę użyć
. Poza tym muszę ściąć lekko akumulatory aby wózek miał nie co swobody.

Już doczekać się nie mogę jak ten wagonik będzie już gotowy
Tyle ze stan sprzed 2000r
http://powiat-gniezno.pl/kolejka/img/tabor_8.jpg

Już doczekać się nie mogę jak ten wagonik będzie już gotowy

http://powiat-gniezno.pl/kolejka/img/tabor_8.jpg
Dziś wolne, niedziela to można nie co podłubać. 3Aw dostał podkład. Coś długo schnie (nie wiem dlaczego), jak zdarzę to jeszcze dziś dostanie kolorki 
Aby nie tracić czasu postanowiłem zabrać się za EP09.
Miodowa. Poprawki i ciemny pas dostanie jutro- jak się uda to i dach będzie pomalowany

PKP Cargo. Pierwsze koty za ploty. Będą poprawki ale już wiem na przyszłość na co uważać

Aby odlewane żaluzje tak nie szpeciły będą pomalowane na czarno (inny był plan ale jedynie pomalowanie ich na ciemny kolor zapewni by tak nie raziły po oczach). Wiem już tez ze robiąc model na "tip-top" konieczne będzie nakładanie blach tych elementów.

Aby nie tracić czasu postanowiłem zabrać się za EP09.
Miodowa. Poprawki i ciemny pas dostanie jutro- jak się uda to i dach będzie pomalowany

PKP Cargo. Pierwsze koty za ploty. Będą poprawki ale już wiem na przyszłość na co uważać

Aby odlewane żaluzje tak nie szpeciły będą pomalowane na czarno (inny był plan ale jedynie pomalowanie ich na ciemny kolor zapewni by tak nie raziły po oczach). Wiem już tez ze robiąc model na "tip-top" konieczne będzie nakładanie blach tych elementów.
EP09 wygląda całkiem fajnie. Sporo jednak przy nim jeszcze do roboty, ale już robi wrażenie 

Głownie zabawa z kolorami. Reszta to pikuś- składanie jak lego.J-31 pisze:EP09 wygląda całkiem fajnie. Sporo jednak przy nim jeszcze do roboty, ale już robi wrażenie
Udało sie
3Aw dostał kolorki
Jutro blacha, lakier, kalki i na wtorek gotowy

Śliczny. Wnętrze też Ci się całkiem nieźle udało. 

16cm szczęścia
hahahaha Dach nie jest przyklejony wiec zawsze można coś tam pomajstrować we wnętrzu.

Małe-wielkie szczęście dostało swój kartonik. Może i prowizoryczne ale swoje zadanie spełnia w 100%

Przyszedł czas na wagę ciężką
Mianowicie 120t masy
Mowa oczywiście o ET22

Blachy jeszcze nie wszystkie położone...

Przyszedł czas na wagę ciężką

Blachy jeszcze nie wszystkie położone...
Czy to pudło Drukowałeś drukarką 3D ? 

Wygląda jak by był zrobiony z białej mlecznej czekolady. 

J-31 pisze:Czy to pudło Drukowałeś drukarką 3D ?

Zeżarł byś zaraz coKolejorz pisze:Wygląda jak by był zrobiony z białej mlecznej czekolady.

Wygląda apetycznie. xD A poza tym podziwiam twoją pracę nad tymi modelami. 

Kolejorz- ty obżartuchu
Takie coś się kroi

Takie coś się kroi

Impreza w lipcu w Gdyni ?