Zdjęcia modeli w trakcie i po sklejeniu
Re: Zdjęcia modeli w trakcie i po sklejeniu
Robiłeś go w oparciu o coś (tak jak Jelcza?), czy to całkowicie od podstaw twój projekt?
Modelik jest ładny ale polecałbym na przyszłość przerzucić się na rysowanie na komputerze
a już super byłoby gdybyś bawił się grafiką wektorową 
Modelik jest ładny ale polecałbym na przyszłość przerzucić się na rysowanie na komputerze

Opierałem się na Solarisie Orlika przeskalowanym na 1:87 ,a na komputerze (przynajmniej na razie
) nie będę rysował bo po co mi to gdy nie mam w domu drukarki... :confused: Ale dzięki za radę 

Rzeczywiście, aby skleić takie cudo trzeba "chwilki"
Bardzo ładna drezynka 

Super. Aż się wierzyć nie chce, że z kartonu 

Tak jak mówiłem miał być krótki Citaro. PLany się zmieniły i powstał krakowski #DO211 a nie gdański
. Możecie mówić co chcecie, jest to mój trzeci model i mi się podoba
Fotki:

A moja mała zajezdnia się powiększa

Model powstał na podstawie darmowego Citaro ze strony http://www.dopravni.net
PS. Sorry za kiepskie tło ale nie miałem pomysłu jak ustawić kartki żeby nie spadały...

A moja mała zajezdnia się powiększa

Model powstał na podstawie darmowego Citaro ze strony http://www.dopravni.net
PS. Sorry za kiepskie tło ale nie miałem pomysłu jak ustawić kartki żeby nie spadały...
Super Ci wyszedł, ale nie wiem czy to kwestia zdjęcia, czy ten lemiesz na froncie wygląda jak by były ciut za szeroki 

Bałem się takiej uwagi i sam uważam podobnie, nie mniej jednak na zdjęciach jakie znalazłem, lemiesz trochę odstaje. Chyba, że to tylko kwestia perspektywy z jakiej są robione ów zdjęcia. W każdym razie tak już zostało 
W modeliku brakuje jeszcze drabinek i... wycieraczek! Po wszystkich poprawkach na arkuszu jakie zrobiłem zapomniałem je nanieść. Dorobie je we własnym zakresie.

W modeliku brakuje jeszcze drabinek i... wycieraczek! Po wszystkich poprawkach na arkuszu jakie zrobiłem zapomniałem je nanieść. Dorobie je we własnym zakresie.
A oto moja kolekcja wagonów towarowych z kartonu, w skali H0. 

Nawet ładnie wykonane i dosyć realistyczne 

Wagon AB9nou PKP Intercity. Model kartonowy w skali H0.

Adrys piękny husazik.
A ja zaprezentuję mój wagon kartonowy z wnętrzem, wagon typu 94A w skali H0... w trakcie budowy.

A ja zaprezentuję mój wagon kartonowy z wnętrzem, wagon typu 94A w skali H0... w trakcie budowy.