[Relacja] Model Autosana H9 (CAD)

Awatar użytkownika
timtheenchanter
Posty: 21
Rejestracja: 2008-02-25, 21:01
Lokalizacja: Poznañ

[Relacja] Model Autosana H9 (CAD)

Post autor: timtheenchanter » 2011-10-28, 15:11

Robię model Autosana H9 w programie Blender.
Czy modele wirtualne można klasyfikować jako "hand made"?
[/img]

KubaJ

Post autor: KubaJ » 2011-10-28, 15:53

Mówi się AUTOSANA

Awatar użytkownika
J-31
Administrator
Administrator
Posty: 1774
Rejestracja: 2004-11-04, 09:43
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: J-31 » 2011-10-28, 18:35

timtheenchanter pisze:Czy modele wirtualne można klasyfikować jako "hand made"?
Chyba tak. Warto by to obejrzeć, tak więc jeśli go Wykonasz. To po prostu się pochwal ;)

maciejka250

Post autor: maciejka250 » 2011-10-28, 18:39

Ja potrzebuję do Google SketchUp autosana jakiegoś porządniejszego.

Awatar użytkownika
timtheenchanter
Posty: 21
Rejestracja: 2008-02-25, 21:01
Lokalizacja: Poznañ

Post autor: timtheenchanter » 2011-10-28, 18:51

KubaJ pisze:Mówi się AUTOSANA
Skąd ten pomysł?
Chyba tak. Warto by to obejrzeć, tak więc jeśli go Wykonasz. To po prostu się pochwal
Tak zapewne zrobię. Tylko gdzie te obrazki umieścić? Przydałaby się możliwość wklejania obrazków jak na elektrodzie - z jakimś limitem oczywiście.
maciejka250 pisze:Ja potrzebuję do Google SketchUp autosana jakiegoś porządniejszego.
Jak go skończę to zapewne gdzieś umieszczę celem bezpłatnego udostępniania.

maciejka250

Post autor: maciejka250 » 2011-10-28, 18:55

Dlatego tak napisałem, bo chętnie bym "hadziewiątkę" zobaczył na wirtualnej zajezdni, ale jakąś porządniejszą, a nie z samych tekstur.

Mrozard
Administrator
Administrator
Posty: 136
Rejestracja: 2009-06-18, 10:17
Lokalizacja: co

Post autor: Mrozard » 2011-10-28, 19:05

timtheenchanter pisze:
KubaJ pisze:Mówi się AUTOSANA
Skąd ten pomysł?
"Autosana" używa się w przypadku konkretnego modelu, "Autosanu" w przypadku fabryki.

maciejka250

Post autor: maciejka250 » 2011-10-28, 19:59

Jak już, to się mówi "Autobusu marki Autosan" :diabeł:
Tak jest najprościej. :D
Mamy konsensus ?

Awatar użytkownika
timtheenchanter
Posty: 21
Rejestracja: 2008-02-25, 21:01
Lokalizacja: Poznañ

Post autor: timtheenchanter » 2011-10-28, 20:51

Obrazek
Na razie tylko karoseria.

Awatar użytkownika
J-31
Administrator
Administrator
Posty: 1774
Rejestracja: 2004-11-04, 09:43
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: J-31 » 2011-10-28, 21:21

Wow. Tylko karoseria, a już robi wrażenie :)

Butelka

Post autor: Butelka » 2011-10-29, 00:44

Jak najpierw patrzę na jakiś model prof.Gocka do vbusa, a potem na to, to prawie widzę jak daleka jeszcze droga przed autorem ;)

Awatar użytkownika
timtheenchanter
Posty: 21
Rejestracja: 2008-02-25, 21:01
Lokalizacja: Poznañ

Post autor: timtheenchanter » 2011-10-29, 09:29

Butelka pisze:Jak najpierw patrzę na jakiś model prof.Gocka do vbusa, a potem na to, to prawie widzę jak daleka jeszcze droga przed autorem ;)
Widziałem jego modele i niektóre są naprawdę niezłe. W jakim programie je robi?

Butelka

Post autor: Butelka » 2011-10-29, 11:34

Powiem szczerze że nie pamiętam, ale bardzo możliwe że w 3DS Max.

Awatar użytkownika
Rudy
Posty: 15
Rejestracja: 2009-12-06, 20:31
Lokalizacja: Wrocław/Slough UK

Post autor: Rudy » 2011-10-29, 11:41

Ze Sketchupa za to można łatwo zaimportować model do OMSI :)

maciejka250

Post autor: maciejka250 » 2011-10-29, 11:55

Tylko szkoda, że nie mam OMSI, chociaż ja się ostatnio w SketchUp-ie bawię czołgami i ciężarówkami bardziej, a najczęściej, to bawię się w tym architekturą.

ODPOWIEDZ