[Relacja] Model Autosana H9 (CAD)

Awatar użytkownika
timtheenchanter
Posty: 21
Rejestracja: 2008-02-25, 21:01
Lokalizacja: Poznañ

Post autor: timtheenchanter » 2011-10-29, 13:28

Butelka pisze:Powiem szczerze że nie pamiętam, ale bardzo możliwe że w 3DS Max.
Mnie nie stać na 3DSMaxa więc robię w blenderze. Skąd w ogóle ludzie biorą na to pieniądze?

Butelka

Post autor: Butelka » 2011-10-29, 13:35

http://students.autodesk.com/?nd=download_center
Jeśli zarejestrujesz się jako Uczeń/Student, to możesz pobrać 3DSMax za darmo :) Warunkiem jest użytek niekomercyjny co chyba w naszym przypadku problemem nie jest ;)

Awatar użytkownika
timtheenchanter
Posty: 21
Rejestracja: 2008-02-25, 21:01
Lokalizacja: Poznañ

Post autor: timtheenchanter » 2011-10-29, 13:57

Butelka pisze:http://students.autodesk.com/?nd=download_center
Jeśli zarejestrujesz się jako Uczeń/Student, to możesz pobrać 3DSMax za darmo :) Warunkiem jest użytek niekomercyjny co chyba w naszym przypadku problemem nie jest ;)
Na to to ja za stary jestem.

Butelka

Post autor: Butelka » 2011-10-29, 14:20

A powiedz mi, kogo interesuje czy masz 15 czy 30 czy 50 lat? :P Ważne żeby był to użytek niekomercyjny.

maciejka250

Post autor: maciejka250 » 2011-10-29, 20:48

Można tego używać od 1 do 101 lat.
Zawsze można zacząć się uczyć.
Nikt uczenia się nie zabroni (chyba, że będzie 3-cia wojna światowa). :diabeł:

Awatar użytkownika
timtheenchanter
Posty: 21
Rejestracja: 2008-02-25, 21:01
Lokalizacja: Poznañ

Post autor: timtheenchanter » 2011-10-30, 12:34

Obrazek

maciejka250

Post autor: maciejka250 » 2011-10-30, 13:40

Dla Autosana, to trochę niefortunny kolor.
Chyba, że dla straży pożarnej...

Mrozard
Administrator
Administrator
Posty: 136
Rejestracja: 2009-06-18, 10:17
Lokalizacja: co

Post autor: Mrozard » 2011-10-30, 13:49

Przecież to pomarańcz, nie czerwień. :wall:

maciejka250

Post autor: maciejka250 » 2011-10-30, 14:02

kurcze...
To ja daltonistą jestem ?
Niedobrze...

Butelka

Post autor: Butelka » 2011-10-30, 14:18

Rada dla autora, nie rób pod żadnym pozorem płaskich ścian, to ma być autobus a nie pudełko ;) Wiem co mówię, patrząc na wiele modeli do vBusa ;) Mam nadzieję że dorobisz mu gabaryty ;)

Awatar użytkownika
irisbus
Posty: 483
Rejestracja: 2006-05-08, 17:24
Lokalizacja: Wałbrzych
Kontakt:

Post autor: irisbus » 2011-10-30, 16:01

Widać, że bryła boków jest wypukła, wygląda to całkiem dobrze, a kolor jak dla gimbusa, do tego to nie problem w każdej chwili zmienić teksturę ;)

Awatar użytkownika
timtheenchanter
Posty: 21
Rejestracja: 2008-02-25, 21:01
Lokalizacja: Poznañ

Post autor: timtheenchanter » 2011-10-30, 16:18

Butelka pisze:Rada dla autora, nie rób pod żadnym pozorem płaskich ścian, to ma być autobus a nie pudełko ;) Wiem co mówię, patrząc na wiele modeli do vBusa ;) Mam nadzieję że dorobisz mu gabaryty ;)
Model ma jaknajbardziej poprawny kształt - robię go mając podłożony w tle modelu rysunek ofertowy H9-21. Kolor jak kolor. Na koniec i tak go oteksturuje kolorami i normalmap bo nie chce mi się robić wszystkich szczegółów.

Butelka

Post autor: Butelka » 2011-10-30, 16:23

timtheenchanter pisze:
Butelka pisze:Rada dla autora, nie rób pod żadnym pozorem płaskich ścian, to ma być autobus a nie pudełko ;) Wiem co mówię, patrząc na wiele modeli do vBusa ;) Mam nadzieję że dorobisz mu gabaryty ;)
Model ma jaknajbardziej poprawny kształt - robię go mając podłożony w tle modelu rysunek ofertowy H9-21.
Kształt zewnętrzny - tak. Bryłę ścian - nie.

Mrozard
Administrator
Administrator
Posty: 136
Rejestracja: 2009-06-18, 10:17
Lokalizacja: co

Post autor: Mrozard » 2011-10-30, 16:36

Mi bardziej przeszkadza przód, jego wygląd mi przypomina O303 i trzeba byłoby mu ściąć rogi... ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu, bo mogę się mylić.

Awatar użytkownika
timtheenchanter
Posty: 21
Rejestracja: 2008-02-25, 21:01
Lokalizacja: Poznañ

Post autor: timtheenchanter » 2011-10-30, 16:45

Butelka pisze:Kształt zewnętrzny - tak. Bryłę ścian - nie.
Czy mógłbyś uściślić?
mrozard pisze:Mi bardziej przeszkadza przód, jego wygląd mi przypomina O303 i trzeba byłoby mu ściąć rogi... ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu, bo mogę się mylić.
Bez porządnego oświetlenia ciężko to stwierdzić. Brakuje jeszcze paru szczegółów.

ODPOWIEDZ